Jurnalist de la „The Wall Street Journal”, reținut în Rusia sub acuzația de spionaj

  • 30 Martie 2023 14:08
Jurnalist de la „The Wall Street Journal”, reținut în Rusia sub acuzația de spionaj

Serviciul rus de securitate internă FSB a anunțat joi că un reporter al cotidianului american „The Wall Street Journal”, Evan Ghershkovich, a fost reținut în orașul Ekaterinburg din Urali, fiind suspectat de spionaj, conform agenției de presă Interfax, citate de Reuters.

Într-un comunicat citat de Interfax, FSB spune că a „oprit activitățile ilegale ale cetățeanului american Gershkovich Evan, născut în 1991, corespondent al biroului din Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, care este suspectat de spionaj în interesul guvernului american”.

 

FSB susține, fără a furniza însă nicio dovadă, că Gershkovich ar fi fost însărcinat „de partea americană” să adune informații despre „activitățile uneia dintre întreprinderile complexului militar-defensiv”.

Parchetul rusesc i-a înaintat acestuia acuzații în conformitate cu articolol 276 din Codul Penal al Federației Ruse, care presupune acuzarea de spionaj, pentru care pedeapsa este închisoare pe 20 de ani. 

Informațiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Ultimul articol publicat de jurnalist în Wall Street Journal datează din 28 martie și este o analiză semnată alături de colegul său de la Berlin Georgi Kantchev, intitulată „Economia Rusiei începe să se destrame - Investițiile sunt în scădere, forța de muncă este redusă, bugetul este comprimat. Oligarh: 'Nu vor fi bani anul viitor'”

Publicația americană și-a exprimat îngrijorarea cu privire la detenția corespondentului său Evan Gershkovich la Ekaterinburg.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău