Juniorii lotului național au cucerit 7 medalii la Campionatul Mondial de Muaythai

  • 13 August 2018 15:15
Juniorii lotului național au cucerit 7 medalii la Campionatul Mondial de Muaythai

O medalie de aur, două de argint și patru medalii de bronz au ajuns în posesia sportivilor moldoveni la Campionatul Mondial de Muaythai rezervat juniorilor. Competiția a avut loc în perioada 2-10 august, în Thailanda, Bangkok. În clasamentul final pe echipe, R. Moldova s-a clasat pe locul 11 din 86 de țări.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Federației Sportive Naționale de Box Thailandez Muaythai, Artur Grosu, a declarat că printre sportivii care au adus medalii acasă este debutantul Vladimir Ogorodnicov, care a reușit să obțină aurul. Sportivii David Chiperi, care participă pentru a doua oară, și Marius Covali, care participă pentru a treia oară, au obținut medalii de argint, ca și în anii precedenți. Gheorghe Pleșca, Liviu Titică, Igor Duca și Andrei Avramov, unul dintre cei mai tineri reprezentanți, s-au întors acasă cu medalii de bronz. Artur Grosu a mulțumit pentru susținere și efort antrenorilor, părinților, nu în ultimul rând și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Asociației FEA, în persoana președintelui Dorin Damir. De asemenea, acesta a felicitat sportivii pentru performanțe și pentru faptul că duc faima Republicii Moldova peste hotare.

Vicepreședintele Federației Sportive Naționale de Box Thailandez Muaythai, antrenorul Andrei Grosu, a menționat că Republica Moldova a fost reprezentată de către 12 sportivi și patru antrenori. Potrivit lui, acesta este cel mai impunător lot delegat până în prezent la o asemenea competiție și respectiv, rezultatul obținut a fost pe măsură. Andrei Grosu a mai spus că antrenorii întotdeauna au așteptări mari de la discipolii lor, însă reieșind din concurența de la campionatul respectiv, acest rezultat este mai mult decât bun. De exemplu, Federația Rusă sau Australia au avut delegate echipe de aproximativ o sută de persoane, având la fiecare categorie de greutate câte un sportiv, atât la feminin, cât și la masculin.

Antrenorul Vladimir Dima a spus că sportivii s-au prezentat foarte bine, au luptat și au demonstrat că nu sunt mai slabi, chiar dacă necesită condiții de pregătire mai bune. În cazul unor state ca Federația Rusă,  în acest domeniu se investește foarte mult, iar ca urmare în competiție se prezintă loturi de 50 sau chiar o sută de sportivi. Antrenorul a mulțumit conducerii Federației pentru implicare, inclusiv financiară, astfel încât sportivii au reușit să se prezinte ca o adevărată echipă.

Antrenorul Vladislav Belinschi a menționat că a fost o lună grea de pregătire, iar apoi a urmat campionatul. Luptele au fost foarte dificile, însă sportivii moldoveni s-au întors acasă fără traumatisme și acest fapt denotă calitatea luptelor. Antrenorul a mai spus că sportivii s-au prezentat foarte bine și au dat dovadă de mult curaj, simțind susținerea, chiar și de acasă, prin intermediul rețelelor de socializare.

Prezenți la conferință, sportivii le-au mulțumit părinților și antrenorilor, inclusiv pentru sprijinul moral. Aceștia spun că își doresc să progreseze și mai mult în sportul pe care îl practică și de la următoarele competiții să aducă rezultate cât mai bune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău