50% dintre pretendenții la roba de avocat au picat proba scrisă

  • 19 Mai 2017 23:49
50% dintre pretendenții la roba de avocat au picat proba scrisă

Doar jumătate dintre candidații care doresc să devină avocați au promovat prima etapă a examenului de calificare în profesie – proba scrisă. Comisia de licențiere a profesiei de avocat a publicat astăzi rezultatele probei scrise, care a avut loc la data de 17 mai.

Potrivit rezultatelor, au susținut proba scrisă doar 24 de persoane din cele circa 50 care s-au înscris. Alți 22 de pretendenți la roba de avocat au primit ”respins” din partea Comisiei de licențiere, iar patru nu s-au prezentat deloc, scrie Bizlaw.

Mai mult, unul dintre candidați a încercat să fraudeze examenul. Potrivit procesului verbal prezentat de Comisia de licențiere, acesta și-a scris numele și prenumele pe lucrare, deși legislația interzice acest lucru.

Conform Statutului profesiei de avocat, după repartizarea foilor, fiecare din ele se numerotează în colțul din dreapta de sus cu cifre arabe luate în cerc. După încheierea probei scrise a examenului de calificare și predarea tuturor lucrărilor de către candidați, secretarul Comisiei efectuează cifrarea lucrărilor în baza fișei de examinare. Cifrul se indică atât pe lucrare, cât și pe fișa de examinare. Ulterior, fișele de examinare se separă de lucrări și se păstrează la secretariat, într-un plic sigilat, cu semnătura președintelui Comisiei până la aprecierea lucrărilor de către membrii Comisiei. Abia după cifrarea lucrărilor membrii Comisiei verifică și apreciază lucrările cu calificativul ”admis” sau ”respins”. Calificativul acordat lucrării candidatului se înscrie în fișa de examinare primită în acest scop de fiece membru al Comisiei.

Cei 24 de candidații, care au primit ”admis” la proba scrisă, vor susține cea de-a doua probă (proba orală) în perioada 29-31 mai, ora 09:00. De asemenea, pe 29 mai, deputatul socialist Vasile Bolea va susține proba a doua a examenului de calificare în profesia de avocat. Comisia de licențiere a profesiei de avocat l-a admis la examen în baza unei hotărâri judecătorești din 2014. Acum cinci ani, acesta a picat proba orală a examenului de admitere în avocatură și a atacat hotărârea Comisiei în instanță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău