Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo nu și-au revenit complet de pe urma COVID-19

  • 10 Septembrie 2020 14:48
Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo nu și-au revenit complet de pe urma COVID-19

​La șase luni după ce coronavirusul a ajuns în Bergamo, cea mai grav afectată provincie din Lombardia, epicentrul pandemiei în Italia, aproape jumătate din supraviețuitori nu și-au revenit complet de pe urma COVID-19, scrie Business Insider, citat de hotnews.ro.

Dr. Serena Venturelli, un expert în boli infecțioase la spitalul Papa Ioan XXIII și unul din medicii care participă la un studiu despre efectele pe termen lung ale COVID-19, a declarat pentru The Washington Post că „aproape jumătate din pacienți spun nu” când sunt întrebați dacă s-au vindecat, potrivit sursei citate

Orașul Bergamo, reședința provinciei cu același nume, a asistat la scene tulburătoare în luna martie pe măsură ce secțiile de terapie intensivă s-au confruntat cu valuri de pacienți. La un moment dat era nevoie de atâta oxigen pentru cei 92 de pacienți ventilați mecanic întrucât acesta a trebuit adus în spital printr-o conductă specială.

Orașul a înregistrat aproximativ 6.000 de decese cauzate de COVID-19, un ziar local publicând într-o zi un necrolog care s-a întins pe 10 pagini. Într-o altă instanță a fost nevoie de intervenția armatei italiene pentru a duce cu camioanele decedații în alte provincii deoarece camerele mortuare din Bergamo erau suprasaturate.

Studiul asupra efectelor pe termen lung ale coronavirusului a debutat la începutul lunii mai și se bazează pe datele a douăzeci de pacienți care vizitează zilnic spitalul, fiindu-le recoltat sânge și verificate inima și plămânii.

Dr. Venturelli a declarat pentru The Post că medicii italieni au simțit o „obligație morală” pentru a-i chema înapoi pe supraviețuitori.

„Ceea ce am văzut în luna martie a fost o tragedie, nu cazuri normale de spitalizare”, afirmă aceasta.

Dr. Monica Casati, care lucrează în același spital cu dr. Venturelli, a declarat că în luna martie plânsetele pacienților și sunetele pe care le scoteau au dus-o cu gândul la „Infernul” lui Dante.

Din primii 750 de pacienți examinați în jur de 30% au avut dificultăți respiratorii și leziuni ale plămânilor și alți 30% au avut probleme inflamatorii și cu coagularea sângelui. Doctorii au declarat că au consemnat o gamă largă de simptome de la pierderea părului, oboseală extremă, furnicături, depresie, pierdere a memoriei și dureri în picioare.

Aceasta nu este prima instanță când daunele produse de COVID-19 au fost analizate în Bergamo.

În luna iulie, dr. Roberto Cosentini, șeful departamentului de urgențe de la spitalul Papa Giovanni XXIII a relatat că „vedem un procent semnificativ al populației cu probleme cronice din cauza virusului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
8
Tue
8
Wed
8
Arhivă Radio Chișinău