Judecătorul dosarului Colectiv a fost eliberat din funcție

  • 31 August 2018 16:07
Judecătorul dosarului Colectiv a fost eliberat din funcție

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a lui Valeriu-Mihail Terceanu, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Eliberarea din funcție a judecătorului dosarului Colectiv vine ca urmare a pensionării acestuia, începând cu data de 3 septembrie.

Consiliului Superior al Magistraturii a admis, pe 24 iulie, cererea de pensionare depusă de Mihail Valeriu Terceanu.

Dosarul Colectiv va fi repartizat unui alt judecător de la Tribunalul București, iar procesul s-ar putea relua de la zero.

În aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în instanță de Parchetul General, inițial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul București.

După mai multe termene de amânare, judecătorul Mihail Terceanu reușise să înceapă judecarea pe fond a dosarului, fiind audiați cei trei patroni ai clubului Colectiv.

În dosarul Colectiv au fost trimiși în judecată patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu; Daniela Niță - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, au fost trimiși în judecată fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajați din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu - șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea - consilier superior, Ramona Sandra Moțoc - referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu, dar și pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei.

Mihail Valeriu Terceanu este fostul soț al judecătoarei Geanina Terceanu, condamnată în luna februarie la 7 ani de închisoare pentru că ar fi primit mită de la Ioan și Victor Becali.

Tot vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare a altor magistrați. Astfel au fost eliberați din funcția de de judecător la Tribunalul Hunedoara - Dorina Săbău, pensionare, la data de 4 septembrie, din funcția de judecător, președintele Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Bistrița - Năsăud - Ioan Parauan - pensionare, la data de 7 septembrie, din funcția de judecător, președinte al Secției I Civilă a Tribunalului Olt, Ioana Mircescu - pensionare, din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța - Georgiana Pulbere - pensionare, la data de 10 septembrie.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău