Judecătorii vor decide dacă Reghina Apostolova, candidata Partidului „Șor”, ar trebui exclusă din cursa electorală

  • 10 Mai 2018 15:21
Judecătorii vor decide dacă Reghina Apostolova, candidata Partidului „Șor”, ar trebui exclusă din cursa electorală

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) va solicita magistraților de la Judecătoria Chișinău să examineze dacă Reghina Apostolova, candidata Partidului „Șor” la alegerile pentru Primăria Chișinău, ar trebui sau nu să fie exclusă din cursa electorală.

Decizia CECC de a depune o sesizare în acest sens la Judecătoria Centru a venit după ce liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a acuzat Partidul „Șor” că ar fi finanțat campania electorală a Reghinei Apostolova din bani proveniți din Federația Rusă. 

Menționăm că Anatol Șalaru a spus că deține documente bancare și alte acte care arată că au fost transferați 200.000 de lei pentru achitarea spoturilor electorale ale Reghinei Apostolova de pe conturile unei companii care ar avea în calitate de fondatori persoane care sunt cetățeni ai Federației Ruse. 

Reprezentanții Partidului „Șor” au respins acuzațiile. Astfel, liderul partidului, Ilan Șor, a comentat decizia CCEC. „Calificăm această acțiune ca un act ilegal. Dacă Reghina Apostolova va fi exclusă din campanie, putem considera aceste alegeri ca ilegale. și vreau să vă preîntâmpin că vom lupta până la urmă împotriva unei atare decizii. Solicităm instituțiilor internaționale să se autosesizeze pe marginea acestui caz pentru că este ceva ieșit din comun”, a afirmat Ilan Șor. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău