Judecătorii de la Curtea Constituțională și-au luat mașină nouă, cu jumătate de milion de lei

  • 22 Iulie 2018 16:50
Judecătorii de la Curtea Constituțională și-au luat mașină nouă, cu jumătate de milion de lei Sursa COLAJ: moldovacurata.md

Trei mașini de model Skoda Octavia care aparțineau Curții Constituționale din Moldova (CC) au fost cedate unor primării din raionul Orhei. În schimb, parcul de mașini al Curții s-a îmbogățit cu un alt autoturism de model Skoda Superb, care a costat aproape jumătate de milion de lei.

Cele trei autoturisme nu sunt considerate suficient de bune pentru judecătorii CC.

Potrivit explicației Curții Constituționale, ”mijloacele de transport respective sunt învechite și nu sunt utilizate de judecători de mai bine de doi ani, provocând pierderi lunare bugetului Curții Constituționale”.

Emil Gaitur, șeful Serviciului de presă de la CC, a explicat pentru portalul Moldova Curată că lunar Curtea plătea pentru parcarea acestor autoturisme, de aceea s-a decis ca să renunțe la ele.

Instituția însă nu a rămas mult timp fără mașină. În luna aprilie 2018 a achiziționat un autoturism Skoda Superb, în valoare de 472 de mii de lei.

Judecătorii de la Curtea Constituțională și-au luat mașină nouă, cu jumătate de milion de lei

S-a întâmplat la o lună după ce conducerea CC a fost preluată de Mihai Poalelungi, însă procedura de cumpărare a mașinii a început încă în anul 2017, menționează sursa citată.

Aflați mai multe pe moldovacurata.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău