Judecătorii care au pierdut dosare la CEDO își caută dreptatea la Curtea Constituțională

  • 23 Martie 2016 10:48
Judecătorii care au pierdut dosare la CEDO își caută dreptatea la Curtea Constituțională

Procesul de încasare, în ordine de regres, a sumelor ce urmau a fi achitate de către judecătorii care au pierdut dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost suspendat.

Legea care prevede acest lucru a fost contestată la Curtea Constituțională de către judecătorii cărora Ministerul Justiției le-a cerut în instanță întoarcerea în bugetul de stat a unei sume de aproape 112 mii de lei (111 755,75 lei). Șapte judecători au fost atacați în instanță de Ministerul Justiției, iar trei dintre ei au cerut Judecătoriei Buiucani, care examinează cauza, să sesizeze Curtea Constituțională.

Curtea ar urma să decidă dacă este sau nu constituțională prevederea Legii cu privire la Agentul guvernamental ce permite Ministerului Justiției să ceară în instanță întoarcerea sumelor achitate de către stat în urma deciziilor CEDO de condamnare a Republicii Moldova. Până atunci, procesul de judecată se suspendă.

Magistrații atacați în instanță sunt: GalinaStratulat, Adela Glavan, DjetaChistol, Valeriu Doagă, Tamara Chișcă-Doneva, Tatiana Vieru, Iulia Cimpoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău