Judecătorii au pronunțat pedeapsa împotriva șoferului acuzat că a lovit mortal un biciclist

  • 29 Iulie 13:54
Judecătorii au pronunțat pedeapsa împotriva șoferului acuzat că a lovit mortal un biciclist

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Râșcani, a fost posibilă condamnarea unui bărbat de 41 de ani, învinuit de „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate” (art. 264 alin.(4) din Codul penal), „părăsirea locului accidentului rutier” (art. 266 din Codul penal) și „lăsarea în primejdie” (art. 163 alin.(1) din Codul penal), transmite Procuratura Generală.

La 25 iulie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani, pe caz, inculpatul fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la 02 martie 2024, seara, inculpatul a urcat la volanul automobilului de marca „Daewoo Rezzo”, în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. În timp ce conducea pe traseul M 5 din raza satului Corlăteni, raionul Rîșcani, cu direcția de deplasare spre mun. Bălți și purta convorbiri telefonice, nu a manifestat prudență sporită la conducerea mijlocului de transport, în rezultatul cărui fapt, a accidentat din imprudență un bărbat de 57 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta. Urmare a leziunilor grave suportate, victima a decedat.

Totodată, inculpatul nu a oprit imediat mijlocul de transport condus și nu a asigurat pe cât posibil păstrarea urmelor accidentului rutier, nu a acordat ajutor medical victimei, părăsind locul infracțiunii și continuând deplasarea în direcția mun. Bălți. După ce a observat că, bicicleta accidentată este prinsă între farul drept și bara de protecție din față, fapt, care nu îi permitea să se deplaseze fără impedimente, la câteva sute de metri de la locul accidentului, a staționat, a ieșit din mașină, după care, a desprins bicicleta prinsă între farul drept și bara de protecție din față și a aruncat-o în șanțul de scurgere de pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care, a fost observat de câțiva martori.  

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău