Judecătoria Ciocana decide astăzi cui vor aparține „Casa Modei” și fostul sediu ASITO

  • 26 Aprilie 2021 08:00
Judecătoria Ciocana decide astăzi cui vor aparține „Casa Modei” și fostul sediu ASITO

Judecătoria municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, ar putea decide astăzi cine rămâne proprietar final al celor două clădiri - „Casa Modei” și fosta clădire ASITO din centrul Chișinăului. Începând cu ora 10:00, magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon care pretinde la cele două imobile. În speță, Veaceslav Platon cere anularea ordonanței Procurorului General care acum trei săptămâni a constatat grave încălcări în actele semnate de subalternii săi de la PCCOCS și a dispus ca bunurile imobile să revină în proprietatea lui Vladimir Russu.

Agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, de asemenea, așteaptă decizia judecătorilor pentru a ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Veceslav Platon le-a trimis somații prin care îi obliga pe aceștia să achite plata pentru arendă în contul său sau ale companiilor sale.

Prima ședință a fost amânată din cauza că avocatul lui Platon a invocat contactul cu o persoană infectată cu COVID-19. În cazul celei de-a două ședințe, amânarea a survenit după ce avocatul lui Platon a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței Procurorului General.

Actualului proprietar al celor două imobile, omul de afaceri Vladimir Russu s-a arătat încrezător într-o conferință de presă la IPN că, dacă nu va reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din Republica Moldova, atunci CEDO le îi va da dreptate.

De cealaltă parte, Veaceslav Platon insistă că imobilele îi aparțin și că instanța trebuie să îi restabilească dreptul de proprietate asupra lor.

În data de 19 aprilie, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă, potrivit căruia Alexandr Stoianglo a cerut și instanțelor superioare – Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție să anuleze deciziile de judecată prin care Veaceslav Platon reobținuse, în decembrie 2020, cele două imobile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău