Judecătoria Chișinău | Dosarul lui Dorin Chirtoacă va fi judecat în ședințe publice

  • 15 Noiembrie 2017 18:57
Judecătoria Chișinău | Dosarul lui Dorin Chirtoacă va fi judecat în ședințe publice

Dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, va fi judecat în ședințe publice. O hotărâre în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Judecătorii au examinat și alte cereri depuse de apărarea lui Dorin Chirtoacă, inclusiv cea de a înceta urmărirea penală pe numele edilului și repunerea acestuia în funcție.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a spus că instanța a constat și o tergiversare a procesului din partea apărării.

„Procesul va fi public, începând din 28 noiembrie, când va fi examinată cauza penală în fond. S-a solicitat și încetarea urmării penale, deocamdată magistrații nu au luat o decizie”, a declarat Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a declarat presei că a cerut de mai multă vreme să fie publicat dosarul în care este învinuit. El spune că în dosarul lui au fost făcute mai multe încălcări și neagă faptul că avocații săi ar fi tergiversat procesul.

Avocații au făcut și un protest astăzi în ședință în legătură cu faptul că cererile nu sunt soluționate conform procedurii, dar toate o dată”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Următoarea ședință de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă este programată pentru 28 noiembrie. Primarul suspendat al Capitalei, este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. El se declară nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău