Judecătoria Centru examinează astăzi DOSARUL George Simion

  • 09 Februarie 2016 09:21
Judecătoria Centru examinează astăzi DOSARUL George Simion

Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău va examina astăzi sesizarea liderului Platformei Acțiunea 2012, George Simion, prin care acesta contestă o decizie a Curții de apel prin care a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Ședința urmează să se desfășoare începând cu ora 12.00 și va fi examinată de judecătoarea Svetlana Tizu.Amintim…

Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău va examina astăzi sesizarea liderului Platformei Acțiunea 2012, George Simion, prin care acesta contestă o decizie a Curții de apel prin care a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Ședința urmează să se desfășoare începând cu ora 12.00 și va fi examinată de judecătoarea Svetlana Tizu.

Amintim că George Simion  fost declarată persona non-grata pentru o perioadă de 5 ani  pe 13 mai 2015. George Simion a contestat în instanță decizia, care ulterior a fost suspendată, până la examinarea cauzei în fond. În același timp, printr-o hotărâre datată cu 30 noiembrie 2015, Curtea de Apel, a casat încheierea instanței de fond și a respins solicitarea de suspendare a deciziei.

George califică această acțiune drept un abuz și o sfidare a normelor de drept. George Simion a anunțat că îi va cere președintelui Nicolae Timofti să-i acorde cetățenia Republicii Moldova ca să poată lupta în continuare pentru reunificarea celor două maluri de Prut.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău