Judecătoarele Tatiana Bivol și Angela Vasilenco nu vor mai examina dosarele furtului miliarudului (Anticoruptie)

  • 17 Decembrie 2020 09:25
Judecătoarele Tatiana Bivol și Angela Vasilenco nu vor mai examina dosarele furtului miliarudului (Anticoruptie)

Judecătoarele Tatiana Bivol și Angela Vasilenco au fost excluse din completele de judecători specializați pentru examinarea dosarelor care vizează furtul miliardului. Magistratele au decis anterior rejudecarea dosarului în care omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, informează portalul Anticoruptie.md.

Deși președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a semnat o dispoziție în acest sens pe 1 decembrie, acesta a apărut pe site-ul instațelor de judecată peste două săpămâni, potrivit sursei citate.  

Completul de judecători care va examina furtul miliardului, conform dispoziției, va fi substituit cu judecătorii Alexandru Negru și Angela Catană. 

Anticoruptie.md a scris despre magistrata Tatiana Bivol, care ar fi avut negat că are ceva în comun cu procesele judiciare privind companiile controlate de omul de afaceri Veaceslav Platon sau cu instituțiile de supraveghere ale sistemului financiar (BNM și CNPF).

Reacția Tatianei Bivol a fost provocată de o scrisoare a Serviciului de Informații și Securitate adresată Consiliului Superior Magistraturii în care solicită să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.    

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a depus la sfârșit de septembrie o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la Ministerul Justiției privind formarea completelor de judecată specializate în examinarea dosarelor ce țin de fraudarea sistemului bancar.

Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei municipiului Chișinău (sediile Ciocana și Buiucani) și Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestei categorii de dosare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău