Instanța reia judecarea Dosarului Vlad Filat

  • 17 Octombrie 2016 01:01
Instanța reia judecarea Dosarului Vlad Filat

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat urmează să aibă loc la Curtea de Apel Chișinău, pe 18 octombrie a.c.

Ședința respectivă a fost programată inițial la 11 octombrie a.c., dar a fost amânată cu o săptămână la solicitarea avocaților fostului premier.

Avocatul Igor Popa a le-a declarat atunci jurnaliștilor că apărarea cere aducerea unor martori din Federația Rusă, care, potrivit lui, joacă un rol important în acest dosar, fără a preciza alte detalii. Referitor la acest aspect instanța urmează să se pronunțe la ședințele următoare. Avocatul a mai spus că va continua să insiste și pe caracterul public al ședințelor.

Ședințe următoare au fost stabilite pentru 18, 19, 22 și 25 octombrie, iar Igor Popa a declarat că astfel se urmărește, ca și în cazul Judecătoriei Buiucani, ca acest proces să aibă o finalitate cât mai rapidă, cu o decizie luată pe furiș.

Nici procurorii, nici judecătorii nu au comentat aceste acuzații.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani (Chișinău) din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și o amendă de 60 de mii de lei. Magistrații au dispus și confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Procurorii consideră că sentința instanței de fond a fost prea blândă în raport cu acțiunile ilicite ale inculpatului și cer condamnarea ex-premierului la 19 ani de detenție. Vlad Filat pledează nevinovat.

În prezent, dosarul să se judecă la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău