Jubileul de Platină: Papa îi transmite cele mai bune urări reginei Elisabeta a II-a

  • 02 Iunie 2022 12:39
Jubileul de Platină: Papa îi transmite cele mai bune urări reginei Elisabeta a II-a

Papa Francisc a trimis joi o telegramă pentru a transmite cele mai bune urări reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu ocazia celebrării Jubileului său de Platină pentru cei 70 de domnie, relatează EFE, citat de AGERPRES.

"Cu fericita ocazie de sărbătorire a Jubileului de Platină, vă transmit un salut cordial și cele mai bune urări", se arată în telegrama trimisă de papa Francisc.

În mesajul său, Suveranul pontif amintește că se roagă pentru ca "Dumnezeu Atotputernic să vă dăruiască vouă și membrilor familiei regale și întregului popor al țării binecuvântările unității, prosperității și păcii".

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, sărbătorește în 2022, 70 de ani de la urcarea pe tron, devenind astfel cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

De la urcarea sa pe tron la 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, suverana britanică a fost martora unei mari transformări a țării sale, a adoptat mii de acte legislative și a îndeplinit numeroase angajamente oficiale și vizite de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău