Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a

  • 03 Iunie 2012 16:31
Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a

O flotă de 1.000 de vase, între care unele istorice, va naviga duminică,  pe fluviul Tamisa, în cea de-a doua zi a festivităților grandioase prin care Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord marchează jublieul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a, adică 60 de ani de la încoronare.Potrivit Rador, se așteaptă ca cel puțin un milion de oameni să se alinieze pe…

O flotă de 1.000 de vase, între care unele istorice, va naviga duminică,  pe fluviul Tamisa, în cea de-a doua zi a festivităților grandioase prin care Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord marchează jublieul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a, adică 60 de ani de la încoronare.

Potrivit Rador, se așteaptă ca cel puțin un milion de oameni să se alinieze pe malurile fluviului, pentru a urmări această cursă tradițională. În centrul atenției se va afla nava care va transporta  membrii familiei regale, inclusiv pe suverană, acum în vârstă de 86 de ani.

Festivitățile care vor dura patru zile au început ieri cu tradiționala cursă de cai de la Epsom. Este pentru a doua oară când un suveran serbează un jubileu de diamant după cel al Reginei Victoria, în 1897.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău