Joseph Daul: Aștept ca PSRM să-și țină cuvântul și să susțină reformele necesare în sistemul judiciar

  • 05 Septembrie 2019 12:00
Joseph Daul: Aștept ca PSRM să-și țină cuvântul și să susțină reformele necesare în sistemul judiciar

Liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat astăzi într-o vizită de lucru la Chișinău, a exprimat susținerea celui mai reprezentativ partid politic în cadrul Parlamentului European pentru reformele anunțate de autorități, încurajând în mod special schimbările în domeniul justiției. El a opinat că în 100 de zile Guvernul nu poate repara ceea ce s-a distrus timp de mai mulți ani.

În același timp Joseph Daul și-a exprimat speranța că PSRM își va onora angajamentul și va susține reformele inițiate de Guvern și a îndemnat societatea civilă și cetățenii să susțină acest demers.

„Oamenii merită un sistem de justiție independent, transparent, care respectă legile, își protejează cetățenii, în loc să servească interesele oligarhilor. PPE, în virtutea faptului că dirijează mai multe instituții europene, va face tot posibilul pentru a oferi susținerea necesară guvernului. Dar, 100 de zile la guvernare nu pot schimba ceea ce s-a distrus prin corupție timp de ani de zile. Lupta împotriva corupției, o justiție independentă, un stat de drept, necesită mult lucru și multă susținere din partea societății civile și a cetățenilor. Aștept, de asemenea, ca PSRM să-și țină cuvântul și să-și onoreze angajamentul luat de a susține reformele necesare în sistemul judiciar”.

Totuși, Joseph Daul a declarat că la Bruxelles încă nu există siguranța în privința consensului Blocului ACUM cu PSRM referitor la reformele necesare.

În același timp, premierul Maia Sandu a menționat că Republica Moldova a început un proces de reforme, care însă decurge mai anevoios decât se aștepta.

„Schimbarea nu se întâmplă atât de repede pe cât ne dorim. Există multă rezistență Ne dorim să construim o bază durabilă pentru dezvoltare. Iar asta înseamnă să facem lucrurile corect și temeinic”, a declarat Maia Sandu.

„A venit prima parte a acestei schimbări, dar avem tare mult de lucru ca să punem în aplicare toate angajamentele pe care le-am făcut pentru a construi un stat de drept, reforma justiției, reforme pe toate domeniile, așa încât standardele de viață să crească, oamenii să-și recapete încrederea în stat, în Republica Moldova”, a adăugat premierul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău