Josep Borrell a răspuns în numele țărilor UE la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate

  • 10 Februarie 14:16
Josep Borrell a răspuns în numele țărilor UE la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a anunțat joi că a răspuns "în numele statelor membre ale UE" la scrisorile pe care șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, le-a trimis individual fiecărei țări membre și în care le-a cerut să-și precizeze pozițiile, separat, cu privire la criza privind Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Am răspuns în numele statelor membre ale UE la scrisorile pe care le-au primit din partea ministrului Lavrov", a transmis Borrell prin intermediul contului său de Twitter.

Reprezentanța permanentă a Rusiei la Uniunea Europeană a confirmat pe pagina sa web că UE a transmis un răspuns la propunerile Moscovei privind securitatea europeană în numele celor 27 de miniștri de externe europeni, transmite Reuters.

Anterior, Lavrov a declarat că un răspuns colectiv din partea UE la propunerile Rusiei se va solda cu întreruperea negocierilor, dar a insistat că Moscova este în favoarea diplomației în vederea detensionării crizei referitoare la Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău