Jose Manuel Barroso în Republica Moldova

  • 13 Iunie 2014 09:29
Jose Manuel Barroso în Republica Moldova

Discutăm astăzi despre vizita președintelui Comisiei Europene la Chișinău cu analistul politic Victor Chirilă, directorul executive al Asociației pentru Politică Externă.

Patru acorduri de finanțare în valoare de peste 50 de milioane de euro pe domeniile afacerilor interne, dezvoltării zonelor rurale și energeticii au fost semnate astăzi la Chișinău de către premierul Iurie Leancă și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care se află în vizită în Chișinău.

Totodată, Uniunea Europeană a dublat cotele de export din Republica Moldova a prunelor, merelor, strugurilor și roșiilor, a declarat astăzi premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă comune la care a participat și Jose Manuel Barroso.

Oficialul european a dat asigurări că Bruxelles-ul va sprijini, financiar și tehnic, țara noastră, dacă aceasta va continua reformele pro-europene pe care le-a inițiat. Jose Manuel Barroso a subliniat că liberalizarea regimului de vize și Acordul de Asociere sunt în beneficiul Republicii Moldova

Președintele Comisiei Europene a participat, astăzi, și la Conferința Investițională Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău