Johnson & Johnson a cerut oficial autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 în UE

  • 16 Februarie 2021 19:25
Johnson & Johnson a cerut oficial autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 în UE

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit marți o solicitare oficială din partea companiei Janssen (filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) pentru autorizarea condiționată a vaccinului acesteia anti-COVID-19, relatează agenția EFE.

EMA va evalua această cerere ''într-un calendar accelerat'', întrucât a început din decembrie o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea și siguranța vaccinului Johnson & Johnson.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) din cadrul EMA estimează că evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea încheia aproximativ la jumătatea lunii martie, cu condiția ca informațiile prezentate de compania farmaceutică să fie ''suficient de complete și solide'', astfel încât acest vaccin să primească autorizația de comercializare condiționată în UE.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecției împotriva formelor moderate și severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină și la numai 57% în Africa de Sud, țară unde a fost detectată una dintre noile mutații mai contagioase ale coronaviruslui.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuția.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău