John Bolton: Am urmărit evenimentele din R.Moldova de la proclamarea independenței față de URSS

  • 29 August 2019 08:37
John Bolton: Am urmărit evenimentele din R.Moldova de la proclamarea independenței față de URSS

Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, a ajuns la sediul Executivului de la Chișinău, unde a fost întâmpinat de premierul Maia Sandu și de membri ai Cabinetului de Miniștri. El se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu i-a mulțumit oficialului american pentru că a găsit timp să viziteze Republica Moldova, ”într-o perioadă importantă pentru noi”.

”Avem în față provocări de ordin intern și extern”, a mai subliniat premierul Maia Sandu. Ea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul SUA pentru reformele în ceea ce ține de statul de drept, domeniul economiei, domeniul securității și apărării, și altele.

John Bolton a declarat că vizita sa o precedă pe cea a premierului moldovean la Washington, care este o bună oportunitate a avea o discuție bună. ”Am urmărit evenimentele din R.Moldova de la proclamarea independenței față de URSS”, a mai spus consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Oficialul a promis sprijin pentru reformele inițiate de Guvernul de la Chișinău.

După întrevederea bilaterală, oficialii vor susține o conferință de presă.

John Bolton s-a aflat zilele trecute într-o vizită în Ucraina. Oficialul american a scris ieri pe contul său de Twitter că a avut o vizită de două zile foarte productivă în Ucraina și a anunțat că se îndreaptă spre Republica Moldova și Belarus, unde are programate întrevederi cu liderii politici pentru a discuta probleme de securitate regională. ”Aștept cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile diplomatice și economice”, a mai adăugat consilierul președintelui SUA.

Anterior, Executivul a anunțat că prim-ministrul Maia Sandu și alți membri ai Cabinetului de miniștri vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august - 4 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău