Joe Biden spune că nimic nu va opri transferul de putere în SUA

  • 11 Noiembrie 2020 08:59
Joe Biden spune că nimic nu va opri transferul de putere în SUA

Într-un discurs susținut la un eveniment în Delaware, Biden a spus că tranziția de putere este în desfășurare, în pofida refuzului președintelui republican în exercițiu Donald Trump de a accepta rezultatul alegerilor, comunică Agerpres.

Președintele ales a declarat de asemenea că este "stânjenitor" faptul că Trump refuză să își recunoască înfrângerea."Sincer, cred că este jenant". "Cred că asta nu va servi moștenirii președintelui", a adăugat Biden.

Dar "faptul că ei (republicanii) nu vor să recunoască în acest moment faptul că am câștigat nu are prea mult impact asupra agendei noastre" de tranziție și a "ceea ce putem face de acum și până pe 20 ianuarie", ziua învestiturii, a adăugat președintele ales al SUA.

"Începem deja tranziția, este deja pornită", a mai declarat Biden, care a adăugat că lucrează la componența executivului.

El a afirmat că ar fi fost bine să fi existat o recunoaștere a înfrângerii din partea președintelui republican după alegeri, dar a adăugat că refuzul acestuia "nu are un mare impact" asupra transferului de putere.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a susținut marți poziția lui Donald Trump refuzând, de asemenea, să recunoască victoria lui Joe Biden și promițând o "tranziție lină" la un "al doilea" mandat pentru republican. Pompeo a indicat că Departamentul de Stat funcționează de parcă Trump ar fi câștigat un al doilea mandat.

"Nu există dovezi ale acuzațiilor aduse de președinte sau de secretarul de stat Pompeo", a declarat Joe Biden, pe un ton ironic.

Donald Trump și administrația sa au bulversat procesul obișnuit al tranziției prezidențiale, un proces masiv în care controlul asupra executivului american, de la politica externă la chestiunile interne, trece la următoarea administrație într-un interval de mai puțin de trei luni.

Administrația Trump împiedică în prezent accesul la milioane de dolari care sunt alocate noului președinte pentru a facilita o tranziție guvernamentală fără probleme.

Joe Biden a declarat marți că echipa sa poate continua chiar și fără accesul la fondurile guvernamentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău