Joe Biden și Partidul Democrat au strâns din donații 383 milioane dolari în septembrie

  • 15 Octombrie 2020 09:53
Joe Biden și Partidul Democrat au strâns din donații 383 milioane dolari în septembrie

Joe Biden și Partidul Democrat au reușit să strângă din donații în septembrie suma record de 383 milioane de dolari pentru campania sa electorală în perspectiva alegerilor prezidențiale americane din 3 noiembrie, informează miercuri Reuters, preluat de Agerpres.

Suma a depășit cele 365 milioane de dolari strânse de Partidul Democrat în luna august, care a fost la vremea respectivă un record lunar dintre toate campaniile prezidențiale din SUA.

Echipa de campanie avea la finalul lunii septembrie lichidități de 432 de milioane dolari pentru ultimele cinci săptămâni ale campaniei, a scris pe Twitter coordonatoarea campaniei democraților, Jen O'Malley Dillon.

În sondajele naționale, Joe Biden a avut un avans semnificativ în fața republicanului Donald Trump timp de mai multe luni, deși un sondaj Reuters/Ipsos arată o cursă mult mai strânsă în statele indecise.

În tabăra republicană, echipa de campanie a lui Trump nu a anunțat încă suma strânsă în septembrie din donații, dar în august aceasta s-a ridicat la valoarea de 210 milioane dolari.

La data de 31 august, democrații dispuneau de 466 milioane de dolari pentru cheltuielile implicate de campania electorală, comparativ cu 325 milioane dolari ale republicanilor.

Ultimele date indică o creștere masivă a fondurilor strânse din donații de campania lui Biden, comparativ cu situația existentă la începutul acestui an. În schimb, republicanii au început strângerea de bani aproape imediat după ce Donald Trump și-a preluat mandatul, în 2017.

O'Malley Dillon a precizat că 203 milioane dolari din totalul strâns în campanie au provenit de la donatori online.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău