Joe Biden, în Coreea de Sud: Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina

  • 22 Mai 2022 11:21
Joe Biden, în Coreea de Sud: Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina

Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina, spune Joe Biden. Liderul de la Casă Albă a făcut declarația la finalul întâlnirii cu omologul său din Coreea de Sud.

Înaintea întâlnirii cu liderul de la Seul, Biden a mers la cimitirul național, unde s-a recules la mormintele soldaților morți în războiul din Coreea. De la Seul, liderul de la Casă Albă merge în Japonia, alt aliat strategic al Washingtonului în zona Asia Pacific, scrie digi24.ro.

Joe Biden, președintele Statelor Unite: "Războiul din Ucraina nu are consecințe doar asupra Europei, ci este un atac împotriva democrației și principiilor fundamentale ale suveranității și integrității teritoriale.

Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referință din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiție între democrații și autocrații.

Modul în care vom răspunde nu implică doar o alianță regională, ci una globală. Există o mulțime de lucruri care decid dacă o democrație poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări incredibile cu care ne confruntăm. Amândoi (Joe Biden și președintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită și că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini".

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău