Joe Biden discută marți cu liderii britanic, german, italian și francez despre situația din Ucraina

  • 29 Martie 2022 16:57
Joe Biden discută marți cu liderii britanic, german, italian și francez despre situația din Ucraina

Președintele american Joe Biden va discuta marți, prin videoconferință, cu liderii din Franța, Regatul Unit, Germania și Italia despre războiul din Ucraina, a anunțat Casa Albă, citată de AFP și Reuters.

Apelul telefonic, prevăzut pentru ora locală 09.15 (13.15 GMT) - cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi și premierul britanic Boris Johnson - vizează "discutarea ultimelor evoluții privind invazia rusă în Ucraina", a spus un purtător de cuvânt, informează Agerpres.

Între timp, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a anunțat că negocierile de pace între echipele din Rusia și Ucraina, care au avut loc marți la Istanbul, nu se vor prelungi pentru o a doua zi.

După încheierea negocierilor, Rusia a promis că-și va reduce "radical" operațiunile militare spre Kiev și Cernihov, iar Ucraina a propus un statut neutru cu garanții internaționale de securitate, dar cu menținerea integrității sale teritoriale.

Biden a revenit din Europa, unde s-a întâlnit cu principalii lideri europeni în persoană și a participat la un summit NATO care a avut ca temă răspunsul occidental la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Emmanuel Macron urmează să discute și el cu președintele rus Vladimir Putin marți, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău