Joe Biden declară stare de urgență în statul Mississippi, grav lovit de tornade

  • 26 Martie 2023 14:00
Joe Biden declară stare de urgență în statul Mississippi, grav lovit de tornade

Președintele american Joe Biden a aprobat duminică decretarea stării de urgență pentru statul Mississippi după ce o furtună puternică a provocat moartea a 25 de persoane aici și a unei persoane în Alabama, relatează Agerpres.

Biden a dispus ca ajutor federal să fie acordat în plus față de cel local și de la nivelul statului zonelor afectate, se menționează într-un comunicat al Casei Albe.

Finanțarea va fi disponibilă pentru persoanele afectate din comitatele Carroll, Humphreys, Monroe și Sharkey, conform comunicatului.

Potrivit AFP, tornade devastatoare au străbătut statul Mississippi, smulgând acoperișuri și distrugând mașini, în timp ce cartiere întregi au fost rase de pe suprafața pământului.

"Este o tragedie", a postat pe Twitter guvernatorul statului, Tate Reeves, evocând "pagube devastatoare" după tornadele care au străbătut Mississippi pe o distanță de peste 150 km de la vest la est.

Bilanțul se ridică în prezent la 25 de morți și zeci de răniți, potrivit serviciilor de urgență din statul Mississippi (MSEMA). Patru persoane date dispărute "au fost găsite", au adăugat acestea.

chipe de căutare și salvare încearcă în continuare să găsească victime.

La Rolling Fork, un oraș de 2.000 de locuitori din vestul Mississippi, zone întregi erau sâmbătă dimineață devastate iar din case rămăseseră doar fundațiile, în timp ce pe un acoperiș a fost găsit un autoturism.

Circa 4.800 de locuitori erau privați de electricitate în Mississippi și aproape 11.000 de locuințe și firme au rămas fără curent în statul vecin Alabama, potrivit site-ului poweroutage.us.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău