Joe Biden anunță că SUA nu va mai sprijini campania saudită din Yemen, conflictul în care au fost uciși mii de civili

  • 04 Februarie 2021 20:15
Joe Biden anunță că SUA nu va mai sprijini campania saudită din Yemen, conflictul în care au fost uciși mii de civili

Președintele american Joe Biden va retrage sprijinul pe care Statele Unite l-au oferit ofensivei militare saudite din Yemen, o campanie care a adâncit criza umanitară și suferințele din țara cea mai săracă din peninsula arabă, a anunțat Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui, conform AP, citat de Bloomberg și Digi24.ro.

Astfel, Biden își îndeplinește una dintre promisiunile pe care le-a făcut în campanie. Administrația de la Washington intenționează să încheie conflictul din Yemen pe cale diplomatică.

Administrația de la Washington a anunțat, de asemenea, că Timothy Lenderking va deveni trimisul special al SUA în Yemen.

Arabia Saudită a lansat ofensiva din Yemen în 2015 pentru a contracara facțiunea yemenită Houthi, parte a războiului civil din această țară. Rebelii Houthi sunt susținuți de Iran în timp ce Arabia Saudită susține vechea puterea din Yemen în conflictul care durează din 2014.

Campania saudiților a provocat moartea unui număr mare de civili din Yemen, armamentul folosit de aceștia fiind produs de americani. Conflictul a adâncit crizele multiple din Yemen, inclusiv sărăcia și foametea, iar experții spun că și țările din Golf dar și rebelii Houthi comit constant grave abuzuri împotriva civililor din această țară.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău