Joe Biden a decis să aloce până la 500 de milioane de dolari pentru a ajuta refugiații și migranții afgani

  • 17 August 2021 10:29
Joe Biden a decis să aloce până la 500 de milioane de dolari pentru a ajuta refugiații și migranții afgani

Președintele american Joe Biden a decis să aloce până la 500 de milioane de dolari pentru a ajuta refugiații și migranții afgani, victimele conflictului și alte persoane expuse riscurilor ca rezultat al situației din Afganistan, relatează marți DPA și EFE, potrivit Agerpres.

Banii vor proveni din Fondul de urgență pentru asistență pentru refugiați și migranți (USERMAF), indică un document emis de Casa Albă și adresat secretarului de stat american Antony Blinken.

Blinken este autorizat să prezinte această decizie Congresului SUA.

Incertitudinea domnește în aceste zile în Afganistan, după ce militanții talibani au intrat duminică în Kabul și au preluat puterea, în prezent majoritatea provinciilor țării aflându-se sub controlul lor.

La aeroportul din Kabul au fost reluate marți dimineață zborurile militare pentru evacuarea diplomaților și a civililor, după ce pista a fost eliberată de miile de persoane în încercarea disperată de a părăsi țara ca urmare a revenirii talibanilor la putere.

O oficialitate occidentală din domeniul securității a declarat pentru Reuters că numărul civililor aflați la aeroport s-a redus. ''Mulți oameni care erau aici ieri au plecat acasă'', a spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău