Jocurile Paralimpice de la Tokyo au fost deschise

  • 25 August 2021 19:47
Jocurile Paralimpice de la Tokyo au fost deschise

Împăratul Japoniei, Naruhito, a declarat oficial deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo, marți, la ceremonia de deschidere de pe Stadionul Național, la 16 zile după încheierea Jocurilor Olimpice și la un an după data lor inițială, transmite AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

„Declar deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020", a spus împăratul Naruhito în tribuna oficială a stadionului, fără spectatori, competiția disputându-se cu porțile închise din cauza celui de-al cincilea val de Covid-19 care lovește Japonia.

Jocurile Paralimpice din capitala Japoniei au loc între 24 august și 5 septembrie.

Cu un an mai târziu decât planificarea inițială, flacăra mișcării paralimpice va lumina cerul din Tokyo timp de 13 zile (24 august-5 septembrie) pentru a marca Jocuri foarte speciale, cu un strict protocol de securitate și care vor avea cel mai mare impact global din istoria lor, ajungând în toate colțurile lumii, incluzând în premieră 49 de țări din Africa Subsahariană.

Drapelul Afganistanului a apărut la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, în semn de solidaritate cu sportivii din această țară care nu pot fi prezenți la eveniment.

Practicanta de taekwondo Zakia Khudadadi și atletul Hossain Rasouli obținuseră dreptul de a reprezenta Afganistanul la Jocurile Paralimpice, dar plecarea lor de la Kabul a devenit imposibilă după suspendarea zborurilor comerciale ca urmare a situației din țară.

Republica Moldova va fi reprezentată la Tokyo de șase sportivi. Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul și Larisa Marinencova (powerlifting) sunt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău