Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleași 22 de sporturi de la edițiile 2020 și 2024

  • 30 Ianuarie 16:40
Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleași 22 de sporturi de la edițiile 2020 și 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleași 22 de sporturi de la ediția Tokyo 2020 și de la cea din 2024 de la Paris, a anunțat luni Comitetul Internațional Paralimpic (IPC), citat de Agerpres.

Cele 22 de discipline care fac parte din programul competiției sunt atletism, baschet, badminton, bowling, ciclism, fotbal, hochei pe iarbă în scaun cu rotile, hipism, scrimă, fotbal în 5, goalball, haltere, judo, înot, triatlon, kaiac-canoe, canotaj, rugby, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul și volei șezând.

"Stabilirea acestor sporturi pentru includerea lor la Jocurile Paralimpice de la Los Angeles (...) a fost o muncă foarte dificilă pentru consiliul de conducere al IPC, deoarece am primit 33 de cereri excelente", a declarat președintele IPC, brazilianul Andrew Parsons, într-un comunicat.

"Toate federațiile internaționale care au prezentat candidaturi trebuie felicitate pentru calitatea acestora, ceea ce subliniază că toate sporturile paralimpice sunt din ce în ce mai puternice. Sporturile pe care le-am inclus la Jocurile de la Los Angeles oferă un program sportiv competitiv și atrăgător, care va arăta diversitatea mișcării paralimpice", a spus el.

Comitetul de organizare al Jocurilor poate propune unul sau mai multe sporturi spre a fi incluse la o dată ulterioară, pentru a fi luate în considerare de către consiliul de conducere al IPC.

Au fost propuse 33 de sporturi, un număr record până acum, dar includerea surfingului și a escaladei va fi luată în considerare doar în cazul în care comitetul de organizare va decide să facă o cerere ce ar putea fi aprobată până la sfârșitul anului.

Celelalte noua sporturi excluse sunt handbal în scaun cu rotile, dans sportiv, fotbalul pentru persoane cu paralizie cerebrală, fotbal în scaun acționat electric, golf, karate, skanderbeg, navigație și volei pe plajă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău