Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021 ''prin orice mijloace'' a declarat guvernatoarea orașului Tokyo

  • 09 Septembrie 2020 15:54
Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021 ''prin orice mijloace'' a declarat guvernatoarea orașului Tokyo

Jocurile Olimpice, amânate un an din cauza coronavirusului, trebuie să aibă loc anul viitor "prin orice mijloace", a declarat miercuri guvernatoarea orașului Tokyo, Yuriko Koike, adoptând o poziție similară cu cea a altor responsabili favorabili desfășurării JO în ciuda pandemiei, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Remarcile doamnei Koike vin după declarația vicepreședintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), John Coates, potrivit căruia Jocurile de la Tokyo se vor disputa în 2021 "cu sau fără" Covid-19.

"Sportivii trec prin mari dificultăți din cauza amânării cu un an, deoarece condiția fizică și motivația lor se îndreptau către această vară", a afirmat doamna Koike. "Trebuie să mergem înainte prin orice mijloace cu Jocurile vara viitoare", a adăugat ea.

Orașul Tokyo "va adopta toate măsurile posibile" pentru a asigura securitatea evenimentului, a spus guvernatoarea.

Marți, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice, Seiko Hashimoto, a declarat că JO trebuie să aibă loc anul viitor "cu orice preț", ținând cont de eforturile depuse de sportivi pentru a fi pregătiți.

Doamna Hashimoto a făcut aceste comentarii la o zi după ce vicepreședintele CIO, John Coates, a asigurat că Jocurile din capitala Japoniei se vor desfășura anul viitor "cu sau fără" Covid-19.

JO 2020, amânate un an din cauza pandemiei, vor începe pe 23 iulie 2021.

În prezent, granițele Japoniei rămân în mare parte închise străinilor și mulți experți se îndoiesc că pandemia va fi controlată până în vara viitoare.

Potrivit mai multor sondaje recente, cea mai mare parte a japonezilor ar vrea ca Olimpiada să fie amânată din nou sau anulată din cauza coronavirusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău