Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc indiferent de evoluția situației pandemiei de coronavirus, anunță organizatorii

  • 02 Februarie 2021 11:30
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc indiferent de evoluția situației pandemiei de coronavirus, anunță organizatorii

Japonia va organiza Jocurile Olimpice în vara acestui an (23 iulie - 8 august) indiferent de evoluția situației pandemiei de coronavirus, a anunțat președintele comitetului Tokyo-2020, Yoshiro Mori, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

"Vom organiza Jocurile Olimpice, indiferent de modul în care va arăta situația coronavirusului", a declarat Mori, adăugând că discuțiile ar trebui să se concentreze asupra modului în care se va desfășura competiția și nu dacă aceasta va avea loc sau nu.

"Trebuie să luăm în considerare noi modalități de a găzdui olimpiadele", a subliniat oficialul nipon, în deschiderea unei reuniuni cu Comisia pentru cercetare sportivă din Japonia.

Mori a mai spus că, în ciuda dificultăților întâmpinate în timpul colaborării lor, organizatorii Tokyo-2020 și responsabilii Comitetului Internațional Olimpic (CIO) au avut o relație puternică.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial în vara lui 2020, au fost amânate cu un an din cauza crizei sanitare globale generate de pandemia de Covid-19.

O creștere recentă a cazurilor de infectare din Japonia, care a obligat autoritățile să declare starea de urgență în unele zone, inclusiv la Tokyo, au alimentat speculațiile cu privire la desfășurarea Jocurilor în această vară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău