Jocurile de noroc, la cel puțin 200 de metri de instituțiile de învățământ

  • 08 Martie 2019 17:37
Jocurile de noroc, la cel puțin 200 de metri de instituțiile de învățământ

Localurile de jocuri de noroc nu mai pot fi amplasate, inclusiv prin instalarea utilajului de joc, în clădirile și încăperile aflate la o distanță de cel puțin de 200 de metri de la oricare intrare în instituții de învățământ, centre distractive specializate pentru copii sau instituții medicale.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern, prin asumare de răspundere, la  ultima sa ședință, notează mold-street.com.

Tot prin aceeași decizie Guvernul a modificat și un articol din Codul Fiscal astfel încât se scutesc de plata "taxei pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii – persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat”.

Printre activitățile ce reprezintă monopolul statului se numără producerea semnelor ce confirmă achitarea taxelor și plăților de stat confecționarea ordinelor și medaliilor, acordarea asistenței veterinare, producerea, stocarea și comercializarea angro a produselor alcoolice sau fabricarea articolelor de tutun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău