”Jocurile Daciei”, la Orheiul Vechi

  • 21 Mai 2013 12:15
”Jocurile Daciei”, la Orheiul Vechi

În acest sfârșit de săptămână, pe 25 mai, la Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional al sporturilor tradiționale numit ”Jocurile Daciei”.

La eveniment vor participa invitați din România și Ucraina. Directorul rezervației ”Orheiul Vechi”, Valeriu Pașa, explică care este scopul acestui festival.

Astfel vizitatorii vor avea parte de un program artistic bazat pe genul de muzică folclorică și bucătărie tradițională. Cea mai importantă componentă a festivalului va fi Jocurile Sportive. Profesioniștii cât și vizitatorii vor participa la competiții printre care cel mai puternic dac, aruncarea bolovanului, aruncarea buzduganului, ridicarea copacului, goana călăreților, tradiționala trântă sau aruncarea suliței. Persoanele interesate de turism vor avea posibilitatea să viziteze monumentele din regiunea Orheiul vechi pentru că vor fi organizate excursii în grupuri cu ghidaj profesionist. Organizatorii se așteaptă la peste 2.000 de vizitatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău