Joachim Loew: Balonul de Aur va ajunge la un german

  • 22 Noiembrie 2014 14:24
Joachim Loew: Balonul de Aur va ajunge la un german

Selecționerul echipei naționale de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a declarat că este optimist în ce privește cucerirea de către unul dintre membrii reprezentativei sale a trofeului FIFA World Player of the Year 2014, informează Agerpres.

'Cred că în curând va începe o întrecere foarte strânsă pentru a vedea care jucător va primi conscrarea. Dar cred că va fi unul dintre germanii campioni ai lumii', a spus Loew. De altfel, FIFA a nominalizat nu mai puțin de 6 dintre elevii lui Joachim Loew în lista provizorie: fostul căpitan Philipp Lahm, actualul căpitan Bastian Schweinsteiger, portarul Manuel Neuer, Thomas Mueller, Mario Goetze, toți de la Bayern Munchen, și echipierul de la Real Madrid Toni Kroos.

Lista, alcătuită de FIFA și France Football, în urma votului oficialilor FIFA și al ziariștilor France Football, cuprinde 23 de concurenți la trofeul individual cel mai prestigios din fotbalul mondial, include, printre favoriți, pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), de 4 ori recompensat cu acest premiu, și deținătorul Cristiano Ronaldo, portughezul de la Real Madrid. 

Învingătorul va fi ales și cu contribuția căpitanilor și antrenorilor echipelor naționale, ca și a unor ziariști reprezentativi desemnați de France Football, și va fi anunțat pe 12 ianuarie 2015, în cadrul galei de la Zurich, în cadrul căreia se vor mai decerna și alte premii, între care și pentru cel mai bun antrenor al anului, unde Joachim Loew figurează pe lista scurtă a FIFA, de 10 tehnicieni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău