JO de la Beijing: Activiști tibetani arestați în Grecia

  • 17 Octombrie 2021 16:50
JO de la Beijing: Activiști tibetani arestați în Grecia

Mai mulți activiști tibetani au organizat, duminică, o manifestație la templul Acropole din Atena împotriva desfășurării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, în ajunul tradiționalei ceremonii de aprindere a flăcării olimpice prevăzută luni în site-ul antic al Olympiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Trei activiști, două femei și un bărbat, au fost arestați, conform poliției elene.

Ei au arborat drapelul tibetan și cel al "revoluției de la Hong Kong", scandând "Boicotați Beijing 2022" și "Eliberați Tibetul", cu 48 de ore înainte ca flacăra olimpică să fie transmisă la Beijing".

Flacăra Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă urmează să fie aprinsă luni pe anticul stadion din Olympia, din peninsula Peloponez, și va fi predată organizatorilor chinezi în ziua următoare pe stadionul Panathenaic din Atena, după ce va arde o noapte lângă Acropole.

Ceremonia va avea loc în fața unui număr limitat de membri ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO), precum și ai comitetelor elen și chinez, în prezența președintelul Republicii elene, Katerina Sakellaropoulou, și a președintelui CIO, Thomas Bach.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău