JO de iarnă 2018, discutate la reuniunea Comitetului Internațional Olimpic

  • 10 Ianuarie 2018 14:36
JO de iarnă 2018, discutate la reuniunea Comitetului Internațional Olimpic

Comitetul Internațional Olimpic a programat miercuri, la sediul său de la Lausanne, o reuniune având ca temă participarea Coreei de Nord la JO de iarnă 2018, la care a fost prezent și membrul nord-coreean al instanței olimpice, informează Agerpres.

Reuniunea are loc la o zi după discuțiile excepționale care au avut loc la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, în urma cărora s-a convenit ca autoritățile de la Phenian să trimită o delegație la Olimpiada care va avea loc luna viitoare la PyeongChang, stațiune situată la aproximativ 80 km de frontiera nord-coreeană.

În cursul întâlnirii, la sediul Comitetului urmau să fie evocate detaliile legate de modul de selecție și participare a sportivilor Nord coreeni, în prezența lui Chang Ung, reprezentantul Coreei de Nord, a precizat o sursă apropiată de acest dosar.

În 2014, niciun sportiv nord-coreean nu a realizat baremul necesar pentru calificarea la Jocurile de iarnă de la Soci (Rusia).

În 1988, Coreea de Nord a boicotat Jocurile Olimpice de vară care au avut loc la Seul, însă și-a trimis sportivii la Jocurile Asiatice din 2014, care au avut loc la Incheon, în apropierea capitalei Coreei de Sud.

Sportivi nord-coreeni au fost, de asemenea, prezenți la ultimele Jocuri Olimpice de vară, desfășurate în 2016 la Rio de Janeiro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău