JO 2018/Dopaj | 13 sportivi ruși și 2 antrenori exonerați sunt eligibili pentru Jocurile de la PyeongChang

  • 03 Februarie 2018 13:15
JO 2018/Dopaj | 13 sportivi ruși și 2 antrenori exonerați sunt eligibili pentru Jocurile de la PyeongChang

Treisprezece sportivi ruși și doi antrenori, suspendați pentru dopaj iar apoi exonerați de către Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sunt eligibili pentru participarea la JO de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), a anunțat sâmbătă Comitetul Internațional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Cu șase zile înaintea ceremoniei de deschidere a Olimpiadei sud-coreene (9-25 februarie), cele 15 cazuri urmează să fie examinate de către o comisie a CIO, prezidată de Valerie Fourneyron, fostul ministru francez al Sportului.

TAS a ridicat total, joi, sancțiunile și suspendările pe viață dictate de CIO împotriva a 28 de sportivi ruși, pentru presupusa implicare într-un sistem de dopaj instituționalizat pus la cale de Rusia și care a atras suspendarea acestei țări de la JO 2018.

Dintre cei 28 de sportivi, doar 13 sunt eligibili, alături de 2 antrenori, ceilalți fie s-au tras între timp din activitate, fie nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate, conform unei surse apropiate de acest dosar.

O comisie de disciplină a CIO a suspendat pe viață un total de 43 de sportivi ruși, dintre care 42 au făcut apel la TAS.

În cazul a 28 dintre aceștia, TAS le-a anulat joi suspendările pe viață. Pentru alți 11 sportivi, TAS a anulat, de asemenea, suspendările pe viață, însă a menținut interdicția de participare la Jocurile de la PyeongChang.

Din cauza unui sistem de dopaj instituționalizat, pus în evidență de un raport al Agenției Mondiale Antidoping, CIO a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă. Doar 169 de sportivi ruși "curați" sunt, pentru moment, admiși să participe la competiția din Coreea de Sud, dar sub drapelul olimpic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău