JO 2018 | Cei 15 ruși refuzați de CIO se întorc în fața Tribunalului de Arbitraj pentru Sport

  • 07 Februarie 2018 08:47
JO 2018 | Cei 15 ruși refuzați de CIO se întorc în fața Tribunalului de Arbitraj pentru Sport

Cei 15 ruși (13 sportivi și 2 antrenori) suspendați pe viață de Comitetul Internațional Olimpic pentru presupusa lor implicare în sistemul de dopaj instituționalizat, apoi exonerați de TAS, dar neinvitați de CIO la JO 2018, au sesizat din nou Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, cu speranța că vor putea participa la competiția de la PyeongChang (Coreea de Sud), a anunțat tribunalul, citat de AFP.

Printre cei 13 sportivi figurează și Aleksandr Legkov (34 ani), campion olimpic în proba regină a schiului de fond, cea de 50 km, cu ocazia JO 2014 de la Soci, unde a mai cucerit și o medalie de argint la ștafetă 4x10 km.

Camera ad-hoc a TAS de la PyeongChang, "a deschis o nouă procedură de urgență în cazul celor 15 sportivi și antrenori ruși împotriva CIO", a precizat TAS într-un comunicat.

Cei 15 reclamanți "contestă decizia CIO de a nu le acorda o invitație" pentru participarea la JO 2018, care vor debuta vineri. Ei cer ca această decizie a forului olimpic mondială să fie anulată, iar TAS "să-i autorizeze" să ia parte la Jocuri.

Tribunalul suprem al sportului a precizat că audierea în cazul celor 15 ruși este "în curs" și că o decizie urmează să fie luată "rapid".

În același timp, TAS va studia, miercuri după-amiază, apelul altor 32 de sportivi ruși neinvitați de CIO.

Printre aceștia figurează și specialistul în short-track (patinaj viteză pe pistă scurtă) Viktor Ahn, sextuplu campion olimpic și o legendă a acestui sport.

Născut în Coreea de Sud, Ahn a devenit cetățean rus chiar înaintea JO 2014 de la Soci, iar prezența sa la PyeongChang l-ar transforma într-o mare vedetă a competiției.

În acest moment, 168 de sportivi ruși considerați "curați" urmează să participe la JO de la PyeongChang, conform datelor oficiale ale CIO, însă aceștia vor concura sub drapel neutru, după suspendarea Rusiei în urma scandalului legat de sistemul de dopaj instituționalizat și manipularea sistematică a rezultatelor testelor antidoping.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău