JO 2016: Au fost vândute 47% din bilete

  • 02 Martie 2016 17:54
JO 2016: Au fost vândute 47% din bilete

Circa 47% din biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio au fost vândute, pentru o sumă de 194 milioane dolari (178 milioane euro), au anunțat organizatorii, cu cinci luni înainte de debutul competiției (5-21 august), informează Agerpres.

''Circa 47% din bilete au fost vândute până astăzi, reprezentând suma de 194 milioane dolari'', a declarat în fața presei Mario Andrada, directorul de comunicare al Rio-2016, la Lausanne, după comitetul executiv al CIO.

''Ne aflăm la 75% din obiectivul vânzării în termenii cifrei de afaceri'', a adăugat el, precizând că biletele pentru evenimentele premium și pentru ceremonia de deschidere ''au fost aproape toate vândute''.

Președintele comitetului organizator, Carlos Nuzman, va prezenta joi dimineață în fața membrilor comisiei executive și a președintelui Thomas Bach un punct de etapă înaintea Jocurilor, a căror pregătire a fost perturbată de criza politică și economică din Brazilia și de epidemia cu virusul Zika.

Membrii CIO ''consideră că am pornit bine în organizarea Jocurilor, care vor cunoaște un mare succes'', a asigurat Nuzman.

''Le-am explicat că metroul din Rio va fi gata, ceea ce guvernatorul statului Rio a spus deja săptămâna trecută'', a adăugat el. Autoritățile din statul Rio au asigurat săptămâna trecută că extinderea metroului din Rio, crucială pentru Jocuri, va fi încheiată la timp.

În ce privește virusul Zika, Margaret Chan, directoarea executivă a Organizației mondiale a sănătății (OMS), 'a venit în Brazilia pentru a se întâlni cu președinta Dilma (Rousseff) și s-a arătat încrezătoare, deci suntem liniștiți''.

Pe 24 februarie, doamna Chan a indicat că epidemia ''s-ar putea agrava înainte de a se ameliora''. Ea a salutat eforturile guvernului pentru eradicarea țânțarilor care transmit virusul și a lăudat coordonarea cu organizațiile internaționale.

Brazilia a înregistrat deja peste 1,5 milioane cazuri infectate cu virusul Zika din 2015, iar OMS se așteaptă la o propagare ''explozivă'' pe continentul american, cu 3-4 milioane de cazuri anul acesta.

În sfârșit, Nuzman a asigurat că ''între 90 și 95% din siturile competiției sunt gata''. ''Unul singur nu este încă terminat, velodromul care se află în întârziere. El va fi gata pentru test-event la sfârșitul lunii aprilie'', a asigurat Nuzman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău