J-Lo, H.E.R. și Foo Fighters, printre vedetele prezente la un concert de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

  • 13 Aprilie 2021 17:46
J-Lo, H.E.R. și Foo Fighters, printre vedetele prezente la un concert de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Selena Gomez, Jennifer Lopez, J Balvin sau trupa Foo Fighters se numără printre vedetele care vor participa la "VAX LIVE", un concert special pentru a promova campania de vaccinare anti-COVID-19 și a reclama o distribuire egalitară a vaccinurilor în întreaga lume, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Sub sloganul "concertul pentru reunificarea lumii", VAX LIVE va fi difuzat pe 8 mai la posturile TV și în 'streaming' și o va avea ca prezentatoare pe Selena Gomez, iar ca invitați pentru a susține recitaluri pe Jennifer López, J Balvin, Eddie Vedder, Foo Fighters sau H.E.R.

Organizația caritabilă Global Citizen se află în spatele acestui eveniment susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de responsabili precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau președintele guvernului spaniol, Pedro Sanchez.

"Ne aflăm într-o cursă contracronometru iar cheia pentru a fi din nou împreună este vaccinul", a informat marți într-un comunicat Hugh Evans, care este cofondator și director executiv al Global Citizen.

El a precizat că "se vede lumina de la capătul tunelului", dar a insistat că pentru a pune capăt pandemiei trebuie să "generăm încredere" în utilizarea vaccinurilor și a ne asigura că acestea vor ajunge în întreaga lume.

Una din cererile lansate de VAX LIVE este ca guvernele, corporațiile și filantropii să contribuie cu 22,1 miliarde de dolari suplimentari la programul OMS "Acelerador ACT" pentru a garanta că vaccinurile vor fi distribuite egalitar.

VAX Live va cere de asemenea donații pentru vaccinarea celor peste 27 milioane de lucrători sanitari care combat în prima linie pandemia de coronavirus.

Vedeta latino, Selena Gomez, s-a declarat "onorată" de a putea prezenta evenimentul VAX LIVE. "Este un moment istoric pentru a încuraja oamenii din întreaga lume să se vaccineze împotriva COVID-19 (...) și pentru a cere liderilor mondiali să distribuie vaccinurile în mod echitabil", a spus ea.

La rândul său, director să general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că toate inițiativele pentru "a apăra distribuirea echitabilă a vaccinurilor și pentru a proteja persoanele cele mai vulnerabile" sunt utile.

VAX Live va fi înregistrat pe stadionul SoFi din Los Angeles (SUA) și va fi difuzat în data de 8 mai.

Concertul va fi disponibil pe YouTube și pe posturile TV americane ABC, CBS sau Fox.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău