Jim Yong Kim, cere Europei să ia măsuri pentru refacerea stabilitatății economice

  • 03 Iulie 2012 11:51
Jim Yong Kim, cere Europei să ia măsuri pentru refacerea stabilitatății economice

Noul președinte al Bãncii Mondiale care și-a preluat ieri mandatul, a cerut Europei sã ia 'urgent' mãsuri pentru a reface stabilitatea economicã astfel încât sã se evite repercusiunile asupra țãrilor în curs de dezvoltare.

Jim Yong Kim, noul președinte al Bãncii Mondiale care și-a preluat ieri mandatul, a cerut Europei sã ia 'urgent' mãsuri pentru a reface stabilitatea economicã astfel încât sã se evite repercusiunile asupra țãrilor în curs de dezvoltare.

În cursul unei întâlniri cu jurnaliștii la Washington, Kim a adãugat cã Banca Mondialã 'supravegheazã îndeaproape situația' din Europa, afectatã serios de criza datoriilor suverane.

'Prima misiune a Bãncii Mondiale în aceastã crizã este sã facã în așa fel încât țãrile cu venituri mici și mijlocii sã fie protejate', a subliniat el, referindu-se în special la accesul la educație și siguranțã alimentarã.

În 2011, numai trei din cei 15 mari finanțatori europeni din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economicã și-au majorat contribuția pentru ajutorarea dezvoltãrii.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău