Jihadiști de etnie romă, arestați în Bulgaria

  • 26 Noiembrie 2014 15:17
Jihadiști de etnie romă, arestați în Bulgaria

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Ivan Boiadjiev, a declarat că ideile Statului Islamic se propagă în cartierele de romi "precum virusul Ebola".

În Bulgaria 40 de persoane suspectate de legături cu grupări islamiste radicale au fost arestate în cadrul unei operațiuni a Agenției de Securitate Națională. 

Aceasta s-a desfășurat în patru orașe din sudul țării, unde există importante comunități rome, în rândul cărora s-au înregistrat în ultimii ani numeroase cazuri de convertire la Islam, informează Radio Romania Actualități.
 
Conform unor informații neoficiale, niciunul din cei arestați nu a fost încă eliberat. 
 
Se afirmă că a fost confiscată literatura islamistă și armament. 
 
Printre cei arestați se află imamul Ahmed Musa Ahmed, condamnat la prima instanță pentru propagarea Islamului radical. 
 
Islamiștii roma au publicat pe internet lozinci jihadiste și fotografii cu steaguri ale Statului Islamic și Osama Bin Laden. 
 
Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Ivan Boiadjiev, a declarat că ideile Statului Islamic se propagă în cartierele de romi precum virusul Ebola. 
 
În 10 ani, peste 15.000 de romi din sudul Bulgariei au adoptat Islamul în forma sa radicală, după ce în anii '90 aceste zone s-au aflat sub influența unor secte. 
 
După cum afirmă unii experți, la realizarea schimbării au contribuit investițiile masive din Orientul Mijlociu în construcția de moschee și în activități sociale, sărăcia și nu în ultimul rând impasivitatea Bisericii Ortodoxe Bulgare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău