Jeremy Hunt spune că dezbaterea din parlament privind Brexitul va fi una aprinsă, dar va avansa negocierile cu UE

  • 12 Iulie 2018 11:26
Jeremy Hunt spune că dezbaterea din parlament privind Brexitul va fi una aprinsă, dar va avansa negocierile cu UE

Noul ministru de externe britanic, Jeremy Hunt, a apreciat astăzi, 12 iulie, că dezbaterea din parlament privind politica guvernului de la Londra referitoare la Brexit va fi una aprinsă, dar ea va oferi o bază de discuții pentru ca negocierile cu Uniunea Europeană să avanseze, transmite Agerpres.

La rândul său, noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, și-a exprimat speranța că documentul care va fi publicat în curând de executivul de la Londra le va da noi asigurări celor din Uniunea Europeană care au temeri legate de Brexit. 

Raab a adăugat că va discuta telefonic în cursul zilei de astăzi  cu negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, iar săptămâna viitoare se va deplasa la Bruxelles.

Boris Johnson a demisionat luni din funcția de ministru de externe al Marii Britanii, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul May obținuse acordul miniștrilor săi pentru strategia de ieșire a țării sale din UE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău