Jeremy Corbyn va renunța la șefia Partidului Laburist, după ce a dus formațiunea la cel mai slab rezultat din ultimii 84 de ani

  • 13 Decembrie 2019 19:30
Jeremy Corbyn va renunța la șefia Partidului Laburist, după ce a dus formațiunea la cel mai slab rezultat din ultimii 84 de ani

Liderul opoziției de la Londra, laburistul Jeremy Corbyn și-a recunoscut, vineri, înfrângerea în alegerile generale anticipate din Regatul Unit, relatează POLITICO. Liderul laburist a prezidat asupra cele mai mari înfrângeri a partidului său din ultimii 84 de ani, scrie Digi24.

Într-un discurs în fața votanților săi din circumpscripția în care a fost reales, Jeremy Corbyn a recunosct că noaptea alegerilor a fost dezamăgitoare. Liderul laburiștilor a spus și că nu va mai conduce partidul în cadrul următoarelor alegeri, care vor avea loc, la termen, peste cinci ani, dar că își va continua mandatul la șefia laburiștilor de-a lungul unei „perioade de reflecție”.

Corbyn a dat vina pe Brexit pentru rezultat, argumentând că politicile laburiste „au fost extrem de populare în campanie”, dar că ieșirea Regatului din Uniunea Europeană a sufocat orice altă formă de discurs.

Corbyn le-a mulțumit susținătorilor laburiști și votanților săi din Islington North și le-a spus că își va continua cariera ca parlamentar.

Boris Johnson a fost reconfirmat în funcția de prim-ministru al Regatului Unit, partidul său obținând o majoritate zdrobitoare în alegerile anticipate. Conservatorii britanici au obțin 364 de mandate, conform ultimelor proiecții în timp ce laburiștii au reușit să obțină doar 203. Și Partidul Național Scoțian a urcat în preferințe, câștigând 13 mandate în plus față de alegerile precedente. Nici liberal-democrații nu stau foarte bine după alegeri, însăși lidera partidului pierzându-și locul de parlamentar în circumscripția în care a candidat. Partidul Brexit al lui Nigel Farage, de asemenea, nu a reușit să obțină niciun mandat de parlamentar.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău