Jens Stoltenberg: Vladimir Putin a obținut exact opusul a ceea ce și-a dorit

  • 04 Aprilie 2023 13:31
Jens Stoltenberg: Vladimir Putin a obținut exact opusul a ceea ce și-a dorit

Aderarea Finlandei la NATO ce are loc în cursul zilei de marți, 4 aprilie, va fi un eveniment istoric și un rezultat direct al invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că alianța se va asigura că și Suedia va deveni un membru cu drepturi depline, scrie hotnews.ro.

„Președintele (Vladimir) Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să aibă de-a face mai puțin cu NATO", a declarat el presei înainte de o reuniune a miniștrilor de externe ai alianței.

„El obține exact opusul... Finlanda astăzi, și în curând și Suedia vor deveni și ele membre cu drepturi depline ale alianței", a spus Jens Stoltenberg.

Intrarea oficială a Finlandei în NATO vine în ziua în care Alianța Nord-Atlantică împlinește 74 de ani de la înființare.

După trei decenii de nealiniere militară, Finlanda se va alătura marți NATO, o schimbare strategică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.

În cadrul unei ceremonii cu o încărcătură simbolică, țara nordică, care împarte o graniță de 1.300 de kilometri cu Rusia, va deveni cel de-al 31-lea membru al alianței, la aniversarea creării acesteia, la 4 aprilie 1949.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău