Jens Stoltenberg | Nu este nevoie de permisiunea Rusiei pentru ca Ucraina să adere la NATO

  • 26 Septembrie 2018 11:33
Jens Stoltenberg | Nu este nevoie de permisiunea Rusiei pentru ca Ucraina să adere la NATO

NATO nu are nevoie de permisiunea Federației Ruse pentru aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică - a declarat secretarul general, Jens Stoltenberg, înaintea unei întâlniri cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la New York.

Potrivit lui Stoltenberg, decizia referitoare la îndeplinirea standardelor NATO de către Kiev va fi luată de cei 29 de aliați și de Ucraina. "Ucraina este singura care își poate stabili parcursul, dacă dorește să adere la NATO sau nu. În cele din urmă, cei 29 de aliați și Ucraina vor decide dacă Ucraina corespunde standardelor necesare pentru aderarea la NATO" - a afirmat secretarul general al Alianței.

În plus, Stoltenberg și-a exprimat îngrijorarea cu privire la intervenția militară a Rusiei în Ucraina și în Georgia, precum și față de faptul că Federația Rusă susține regimul Assad în Siria și concentrează forțe navale în estul Mediteranei. Pe de altă parte, secretarul general al NATO a pledat pentru menținerea unui dialog între Alianță și Rusia, pentru a ajuta la diminuarea tensiunilor, atât timp cât conflictul din Ucraina rămâne nerezolvat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău