Jens Stoltenberg denunță deplasarea trupelor rusești spre Ucraina

  • 21 Noiembrie 2014 18:42
Jens Stoltenberg denunță deplasarea trupelor rusești spre Ucraina

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a denunțat vineri, în Lituania, deplasarea unor trupe și echipamente militare rusești spre Ucraina, dar și mișcări ale forțelor separatiste în interiorul țării, spre linia de demarcație trasată de armistițiu, relatează Agerpres.'Nu voi intra în detalii cu privire la cifrele exacte, dar pot spune că asistăm la o consolidare…

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a denunțat vineri, în Lituania, deplasarea unor trupe și echipamente militare rusești spre Ucraina, dar și mișcări ale forțelor separatiste în interiorul țării, spre linia de demarcație trasată de armistițiu, relatează Agerpres.

'Nu voi intra în detalii cu privire la cifrele exacte, dar pot spune că asistăm la o consolidare a pozițiilor militare. Am observat o deplasare de forțe, materiale, tancuri, artilerie și sisteme antiaeriene moderne în Ucraina', a declarat Stoltenberg, care își încheie vineri, la centrul de control aerian de la Karmelava, în apropiere de Kaunas, turneul fulger în statele baltice.

'Am asistat de asemenea la mișcări de forțe separatiste spre linia pe care ar trebui să se bazeze armistițiul' intrat în vigoare la 5 septembrie, a adăugat șeful Alianței Nord-Atlantice. 'Și am remarcat totodată mișcări de trupe spre vest în Ucraina Orientală. Este o evoluție gravă, pentru că subminează complet acordurile de la Minsk, alimentează conflictul și contribuie la încălcarea armistițiului', a continuat el.

'De aceea, facem apel la Rusia să își retragă trupele, să le retragă atât din estul Ucrainei, cât și de la frontieră, ceea ce ar reprezenta o contribuție importantă în vederea detensionării' conflictului, a conchis Stoltenberg. Ucraina acuză Rusia că a efectuat tiruri de artilerie asupra teritoriului ucrainean, în ziua în care se împlinește un an de la începutul contestării populare de la Kiev, aniversare marcată, printre altele, de o vizită a vicepreședintelui american Joe Biden în capitala ucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău