Jens Stoltenberg, de la tribuna Parlamentului ucrainean: "NATO nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii"

  • 31 Octombrie 2019 12:42
Jens Stoltenberg, de la tribuna Parlamentului ucrainean:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut joi un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, subliniind că Alianța Nord-Atlantică sprijină Ucraina și solicită Federației Ruse să înceteze să-i mai susțină pe rebelii din Donbas, scrie Rador.

Totodată, potrivit lui Stoltenberg, NATO nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea. "Ucraina a parcurs un drum lung și mai are multe de făcut. NATO o susține" - a asigurat secretarul general al NATO, de la tribuna centrală a Radei Supreme de la Kiev. De asemenea, Stoltenberg a subliniat în discursul său că așteaptă punerea în aplicare a legii privind securitatea națională a Ucrainei.

Legea respectivă, potrivit Agenției RBC, prevede, în special, reformarea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). "Aștept implementarea legii privind securitatea națională, adoptată anul trecut, o lege care prevede controlul parlamentar asupra agențiilor de securitate și a instituțiilor de apărare, dar și reformarea Serviciului de Securitate.

Consilierii NATO vor lucra alături de dumneavoastră pentru implementarea principiilor euro-atlantice" - a mai declarat secretarul general al NATO

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău