Jens Stoltenberg: La viitorul summit NATO de la Madrid vor fi luate decizii importante pentru a reacționa la noua situație din Europa

  • 15 Mai 17:23
Jens Stoltenberg: La viitorul summit NATO de la Madrid vor fi luate decizii importante pentru a reacționa la noua situație din Europa

Finlanda și Suedia au actualizat membrii NATO cu privire la poziția lor privind aderarea, a declarat secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, care a fost nevoit să se alăture virtual unei conferințe de presă a Alianței, din cauza infectării cu COVID-19, relatează BBC, potrivit G4media.ro.

Dacă ar decide să se alăture, ar fi un eveniment istoric și ar arăta că ușa NATO este deschisă, spune el, potrivit sursei citate.

Stoltenberg afirmă că Vladimir Putin vrea ca Ucraina să fie înfrântă, iar Europa și America de Nord să fie divizate – dar ele sunt unite și Ucraina poate câștiga războiul.

Ajutorul NATO face diferența în fiecare zi în Ucraina, susține liderul NATO.

La viitorul summit NATO de la Madrid vor fi luate decizii importante pentru a reacționa la noua situație din Europa, mai spune Jens Stoltenberg. El mai precizează că aliații s-au angajat să acorde asistență în valoare de miliarde de dolari pentru Ucraina și au oferit instruire care face diferența pe câmpul de luptă în fiecare zi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
27
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău